8 tips om de waarde van je woning te verhogen

Bij de verkoop van jouw huis ga je natuurlijk voor de hoogst mogelijke prijs. Uiteraard, met minder neem je geen genoegen.

Maar wat nu als ik je vertel dat je de waarde van jouw huis kunt verhogen met een paar investeringen? Klinkt goed? Lees verder, dan heb ik hieronder acht tips voor je.

1. Ruimte maken

Wie houdt er nu niet van ruimte? Een ruim huis is voor iedereen aantrekkelijk. Natuurlijk kun je een stuk aanbouwen om meer ruimte te creëren, maar het kan ook makkelijker. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om minder meubels in huis te zetten. Of je maakt je woonkamer groter door de muur naar de keuken weg te halen. Uiteindelijk krijg je op deze manier niet alleen meer ruimte, maar ook meer licht in huis.

2. Opknappen van de gevels

Ik ga er even vanuit dat de voorgevel van het huis het eerste is dat de kijkers zien. En nu ga ik er ook even van uit dat je het gezegde: “De eerste indruk telt” kent? Wordt het niet eens tijd dat je de gevels van jouw huis opknapt?

Serieus, jouw huis lijkt direct als nieuw door deze opknapbeurt.

3. Maak de tuin aantrekkelijk

Ok, misschien zien de kijkers één ding eerder dan de gevel van jouw huis: de tuin. Dit hoeft geen TV waardige metamorfose te worden, maar zorg ervoor dat de tuin er fatsoenlijk bij ligt.

Spuit de tegels schoon met een hogedrukspuit, verwijder het onkruid en vervang die dorre grasmat door een verse.

4. Investeer in keuken en badkamer

De keuken is het middelpunt van het huis. Hier wordt geleefd, hier is het altijd gezellig en is iedereen welkom. Daarom is het logisch om dit gedeelte van het huis aan te pakken.

Ook dit hoeft geen hele grote investering te zijn, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt (of dat je portemonnee het toelaat). Zo kun je gaan voor de nieuwste inbouwapparatuur en een kokend water kraan. Maar met een paar nieuwe keukendeurtjes heeft de keuken al een nieuwe frisse look.

Ook de badkamer mag mee met de tijd. Investeer daarom in een badkamer die past bij de dag van vandaag. Denk aan een nieuw badmeubel, waterbesparende kranen, LED verlichting in de spiegel, vloerverwarming en een ruime inloopdouche.

5. Fris de inrichting op

Een paar nieuwe kussens op de bank, een nieuw verfje tegen de muur en een praktische stalamp in de hoek van de kamer doen wonderen.

Maak het tijdens de bezichtiging extra gezellig door de lampen aan te zetten en de eettafel te dekken met jouw mooiste servies. Een frisse inrichting valt altijd goed in de smaak.

6. Ga voor duurzaam en smart

Duurzaam en smart zijn de toverwoorden tegenwoordig. Wil je mee met de tijd, dan ontkom je er niet aan om een duurzaam en smart huis achter te laten. Zonnepanelen op het dak plaatsen gaat misschien te ver, maar er zijn nog andere dingen die je kunt doen:

  • Zonneboiler plaatsen.
  • Spouwmuren isoleren.
  • Het dak isoleren.
  • Het huis van slimme LED lampen voorzien.
  • Een thermostaat die je van een afstand in en uit kunt schakelen.
  • Dubbel glas plaatsen.
  • De vloer van isolatie voorzien.

De volgende bewoner is je dankbaar voor deze aanpassingen.

7. Pak de zolder aan

Vaak blijft de zolder onbenut. Het is een gigantische ruimte waar weinig mee gedaan wordt. En dat is zonde, er gaat namelijk veel mooie ruimte verloren. Met een aantal aanpassingen kun je hier een prima functionele ruimte van maken.

Denk aan een werkruimte, een extra slaapkamer, een sauna of een extra badkamer.

8. Neem ook de kelder mee

Niet alleen boven in het huis kun je functioneler met de ruimte omspringen. Vaak wordt bij huizen met een kelder vergeten dat dit een heel nuttige ruimte kan zijn. Door de kelder te isoleren bespaar je niet alleen geld, je kunt de ruimte ook heel praktisch inzetten.

Om je een aantal ideeën te geven, je kunt van de kelder een speelruimte, een wijnkelder, sportkamer of sauna maken.

Nu hoop ik niet dat je je na deze aanpassingen bedenkt en zelf in het huis blijft wonen. We hebben het namelijk gedaan om de verkoopwaarde van jouw huis te verhogen.

Heb je meer advies en hulp nodig om jouw huis te verkopen? Neem dan zeker contact met ons op.

Contactgegevens

 

+31 (0) 114 - 68 63 77

 

Hooglandsedijk 12
4589 RW Ossenisse

Privacyverklaring

KvK 66968399
BTW NL 856774893B01