Laat een verpletterende indruk achter!

Fijn, er komen mensen jouw huis bezichtigen. Maar wat nu? Hoe zorg je ervoor dat jouw huis een verpletterende indruk achterlaat?

Natuurlijk is een fris en opgeruimd huis het allerbelangrijkste bij een bezichtiging. Verplaats je eens in de schoenen van degene die naar jouw huis komt kijken… Hoe zou jij het vinden als het huis muf ruikt en je bij binnenkomst al struikelt over het speelgoed van de kleinste?

Loop daarom nog even kritisch door je eigen huis. Doe net alsof jij zelf komt bezichtigen. Of beter nog, vraag een bekende van je om het huis te bezichtigen. Die kijkt waarschijnlijk heel anders tijdens zo’n rondleiding.

1. Kleine gebrekken binnen en buiten repareren

Waarschijnlijk zie je de kleine gebreken zelf niet meer, omdat je al jaren in het huis woont. Maar juist die kleine dingen vallen op tijdens een bezichtiging. Zorg er daarom voor dat alle plinten en trapleuningen vast zitten. Dat er geen kranen lekken en geen deuren klemmen.

Ook buiten zijn er een aantal aandachtspunten die het verschil maken. De buitenverlichting bijvoorbeeld. Maar ook de verf op de kozijnen. Wanneer is dat voor het laatst gedaan?

2. Huis goed opruimen

Ik noemde het eerder al even. Je wilt niet dat de personen die naar jouw huis komen kijken struikelen over het speelgoed van de kinderen. Loop dus even door het huis en ruim alle rondslingerende tijdschriften, speelgoed, post en wasgoed netjes op.

Ook zien de slaapkamers er beter uit als de bedden zijn opgemaakt. Hetzelfde geldt voor de badkamer. Haal daar even alle overbodige tubes en flesjes van het wasmeubel.

3. Grondige schoonmaak van het huis

Niets zo erg als een bezichtiging in een vies huis. Als je er dagelijks in rondloopt, dan valt het waarschijnlijk wel mee. Voor een bezichting mag het huis nog wel een tikkie schoner. Ga daarom even alle spoelbakken in huis na, controleer alle kitranden en zorg ervoor dat het fornuis, de oven en het doucheputje leeg en schoon zijn.

Trek ook even de koelkast open en kijk wat er allemaal instaat. Waarom? De kijkers doen waarschijnlijk precies hetzelfde. En je wilt toch niet dat ze daar een zooitje aantreffen?

4. Ruim ook de tuin op

Ligt de tuinslang nog in de tuin? Rol die dan even op. Onkruid tussen de tegels? Weghalen. Maak van de tuin een fijn buitengebied waar de kijkers zichzelf al zien zitten in de zomer.

Wees net zo kritisch op de tuin als op het huis. Het gevoel van de kijkers moet goed zijn. Daar moet alles aan bijdragen. Zowel binnen als buiten.

5. Laatste voorbereidingen voor de bezichtiging

Het huis en de tuin zijn aan kant. Dus je bent klaar voor de kritische blikken van de kijkers? Helaas, je bent er nog niet. De laatste voorbereidingen voor de bezichtingen.

  • Zorg ervoor dat de huisdieren even ergens anders zijn.
  • Berg die gigantische stapel jassen op die normaal gesproken aan de kapstok hangt. Hetzelfde geldt voor de schoenen die eronder staan.
  • Doe alle gordijnen en rolluiken open. Een licht huis ziet er een stuk aantrekkelijker uit.
  • Moet die radio of televisie echt aanstaan? Denk het niet, die kunnen gewoon uit.
  • Zorg ervoor dat het huis lekker fris ruikt. Denk aan een verse pot koffie, een geurende bos bloemen of appeltaart in de oven. Lekker cliché.

Natuurlijk zijn de stappen hierboven geen garantie om het huis te verkopen. Maar je hebt er nu wel alles aan gedaan om de bezichtiging zo strak mogelijk te laten verlopen.

Nu ben jij helemaal voorbereid op de verkoop van jouw huis. Succes en geniet van de bezichtiging.

Contactgegevens

 

+31 (0) 114 - 68 63 77

 

Hooglandsedijk 12
4589 RW Ossenisse

Privacyverklaring

KvK 66968399
BTW NL 856774893B01